marți, 19 septembrie 2017

Ziua mondială a inimii



La inițiativa Federației Mondiale a Inimii (WHF) încă din anul 2000 se organizează la nivel mondial, Ziua inimii noastre, în acest an având loc pe data de 30 septembrie ( Sambata ).

Feredația Mondială a Inimii (World Heart Federation) a fost inființată în anul 1998 de membrii Societății Cardiace Internaționale (International Society of Cardiology), societate care a fost înființată în 1946. În conformitate cu declarația de misiune adoptată în 2001 aceștia ajuta oamenii să obțină o viață mai bună și mai lungă, protejează oamenii prin prevenirea și tratarea bolilor de inimă și accident vascular cerebral, în special țările sărace și cu venituri medii. Asociația lucrează în strânsă colaborare cu WHF. Cea mai cunoscută inițiativă a lor este ZIUA INIMII, care este organizată în fiecare an în ultima săptămână din septembrie.
Asociația Mondială a Inimii s-a angajat să ajute toată lumea să ajungă la o viață mai lungă și mai bună prin prevenirea și controlul bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral.

Acesta cuprinde mai mult de 100 de țări cu 189 asociații și alte grupuri de asociații medicale.



Atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale sunt cele mai frecvente cauze de deces în lume, (acestea conducând la 17,5 milioane de decese pe an). Ziua Mondială a Inimii a fost creată pentru a crește gradul de conștientizare a factorilor de risc și pentru a contribui la acțiunile preventive. De ziua Mondială a Inimii, Asociația Mondială a Inimii (WHF) organizează o gamă largă de activități cum ar fi plimbări, alergări, sărituri rutine, fitness, discuții publice, forumuri științifice, expoziții, concerte, competiții sportive, etc.

Evenimentele sunt mediatizate la nivel global, acestea ajungând să fie cunoscute în peste 100 de țări.

Bolile cardiovasculare au mai multe victime în România decât orice altă boală, accidente și alte decese împreună. O parte semnificativă a bolilor cardiovasculare poate fi prevenită, în primul rând printr-un stil de viață mai sănătos și prin control regulat.

În acest an, în Galati, Ziua Mondială a Inimii va avea loc pe data de 30 septembrie (Sambata ), ora 10:00, la locația: Faleza Inferioară a Dunării – la Elice.

Titlul evenimentului: Crossul Inimiilor.

Consiliul Judetean Galati prin Centrul Europe Direct Galati se alatura evenimentului si primii 10 care ajung la linia de finish vor fi recompensati cu premii.




La eveniment, participanții vor primi un seminar interesant de sănătate și de asemenea, va fi un joc cu premii, precum și teste de sănătate în timpul căruia se vor efectua următoarele examinări:

- Eterogenitatea Ventriculară
- Fibrilații Atriale
- Predispoziția spre AVC și Infarct Miocardic
- Electrocardiogramă
- Nivelul de Colesterol

Evenimentul este gratuit, trebuie doar să rezervați un loc la următorul număr de telefon: 0745869678

Organizatorii evenimentului: Danube Center, Armonia Center, Primaria Galați
Parteneri: Maxfitness
Parteneri Media:TV Galati – Barila, Express TV si Viata Libera Galati.
Sponsori: Pepsi Gatorade
Dress code: tricou alb.


Sunați la numărul de mai jos pentru a participa la Ziua Mondială a Inimii si protejati-vă inima!

0745869678

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu